2014 ez go with mechanical problem

» Site Navigation
Home Page The Villages Maps The Villages Activities The Villages Clubs The Villages Book Healthcare Rentals Real Estate Section Classified Section The Villages Directory Home Improvement Site Guidelines Advertising Info Register Now Video Tutorials Frequently Asked Questions
» Newsletter Signup
» Premium Tower
» Advertisements
» Trending News
» Tower Sponsors




















» Premium Sponsors
» Banner Sponsors
» Advertisements
Reply
Thread Tools
  #1  
Unread 07-12-2020, 12:17 PM
normandy normandy is offline
Member
Join Date: Jul 2007
Posts: 82
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Default 2014 ez go with mechanical problem

I have a 2014EZGO Electric, it was working great until about 4 months ago. When I would start it off or go from brake and push on electric pedal it would buck.When I'm at regular cruising speed it doesn't do it when I slow down for stop sign or make a turn it bucks again. Has anyone have this problem. Had it looked at by 2 mechanics and they can't find anything wrong,
  #2  
Unread 07-12-2020, 03:51 PM
karostay's Avatar
karostay karostay is offline
Soaring Eagle member
Join Date: Sep 2011
Location: Conn/Maine /
Posts: 2,469
Thanks: 58
Thanked 991 Times in 375 Posts
Default

Sounds like need new brushes and armature turned
Not making good contact at start up. But once up to cruising speed its fine
__________________
Don't take life Too Serious ..It isn't permanent
  #3  
Unread 07-13-2020, 08:09 AM
Rollie Rollie is offline
Senior Member
Join Date: Sep 2013
Posts: 243
Thanks: 0
Thanked 13 Times in 8 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by karostay View Post
Sounds like need new brushes and armature turned
Not making good contact at start up. But once up to cruising speed its fine
I could be wrong, but I thought EZGO had AC brushless motors. I'm no expert, but it sound like the controller.

Rollie
  #4  
Unread 07-13-2020, 09:43 AM
villagetinker's Avatar
villagetinker villagetinker is offline
Sage
Join Date: Sep 2013
Location: Village of Pinellas
Posts: 6,019
Thanks: 0
Thanked 604 Times in 305 Posts
Default

Might be a problem with the sensor on the accelerator pedal, loose connection, or bad sensor.
__________________
Pennsylvania, for 60+ years, most recently, Allentown, now TV.
Reply

Tags
electric, problem, stop, sign, make


You are viewing a new design of the TOTV site. Click here to revert to the old version.

All times are GMT -5. The time now is 01:06 PM.