2008 ezgo gas

2008 ezgo gas

Notices

» Site Navigation
Home Page The Villages Maps The Villages Activities The Villages Clubs The Villages Book Healthcare Rentals Real Estate Section Classified Section The Villages Directory Home Improvement Site Guidelines Advertising Info Register Now Video Tutorials Frequently Asked Questions
» Newsletter Signup
» Premium Tower
» Advertisements
» Trending News
» Tower Sponsors




















» Premium Sponsors
» Banner Sponsors
» Advertisements
Closed Thread
 
Thread Tools
2008 ezgo gas
  #1  
Old 09-21-2013, 08:49 AM
JMEZARIC3 JMEZARIC3 is offline
Senior Member
 
Join Date: Mar 2008
Location: LYNNHAVEN/SWAINWOOD VILLAS
Posts: 262
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default 2008 ezgo gas

I recently purchase a used 2008 EZGO gas with the Robin engine.The test drive went well and the seller assured me the cart had no issues but he was a lite user of the cart.
After running the cart for 5 or 6 miles and after a complete stop with the engine shutting down ,the engine will not restart when I push the gas,no sounds at all . I play with the gear shift and turn the cart off and on and within 1 minute the cart starts.THIS ISSUE DOES NOT HAPPEN EVERY TIME.I guess it is only a matter of time until I am broke down.
Please help.Thank-you.

  #2  
Old 09-21-2013, 12:33 PM
Frank7's Avatar
Frank7 Frank7 is offline
Sta Rite Golf Carts Accessories and Repairs
 
Join Date: Jan 2009
Location: Village of Caroline
Posts: 871
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

The first thing we would look at would be the battery. With a heated engine the compression builds up and a weak battery will not turn over the engine until it cools.
Check the age of the battery and the charging voltage if you are able, if not call for service.
Sponsored Links
  #3  
Old 09-25-2013, 11:04 AM
JMEZARIC3 JMEZARIC3 is offline
Senior Member
 
Join Date: Mar 2008
Location: LYNNHAVEN/SWAINWOOD VILLAS
Posts: 262
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I replaced the battery.The load test on the old battery came end at the low end of good.
The battery was 5 years old.I maybe nuts but I think the cart is running better with the new battery
Hopefully this fixes the problem.if not will the solenoid be the next part to look at?
Thank you for your help.
  #4  
Old 09-25-2013, 08:13 PM
Frank7's Avatar
Frank7 Frank7 is offline
Sta Rite Golf Carts Accessories and Repairs
 
Join Date: Jan 2009
Location: Village of Caroline
Posts: 871
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

The next steps are the solenoid and then the starter generator.
Good Luck,
Frank
  #5  
Old 09-27-2013, 09:12 AM
JMEZARIC3 JMEZARIC3 is offline
Senior Member
 
Join Date: Mar 2008
Location: LYNNHAVEN/SWAINWOOD VILLAS
Posts: 262
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I had the cart out on a long run and the cart started every time after a complete shut down.if the problem reappears I will replace the solenoid.Looks like a $40 part for the EZGO.
If a new solenoid does not fix the problem,I will call you.Starter generators replacement are past my skill level.Thank you.
  #6  
Old 09-27-2013, 07:27 PM
Frank7's Avatar
Frank7 Frank7 is offline
Sta Rite Golf Carts Accessories and Repairs
 
Join Date: Jan 2009
Location: Village of Caroline
Posts: 871
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Wish you luck.
Frank
2008 ezgo
  #7  
Old 10-11-2013, 12:22 PM
JMEZARIC3 JMEZARIC3 is offline
Senior Member
 
Join Date: Mar 2008
Location: LYNNHAVEN/SWAINWOOD VILLAS
Posts: 262
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default 2008 ezgo

Looks like the new battery fixed the problem.
Thank you for the help.
Closed Thread

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 05:03 AM.